Dřevěný dům

Dřevěný dům

neděle 21. července 2013

ZÁKLADOVÝ ROŠT

Rošt se skládá z fošen o průřezu 250x65mm, položených napříč nosných trámů, s roztečí 625mm od sebe.Tento rošt jsem vyplnil drceným polyuretanem TIPUREN. Následně se fošny zaklopily OSB 22mm.






















4 komentáře:

  1. Ahoj Tome,
    vypada to moc pekne. Jsem zvedav na dalsi vyvoj stavby. Zalozeni stavby jsi opravdu nepodcenil - je to parada. Ted bych to delal taky tak. Uvidis jak ti pujde sledovanost blogu nahoru. At se ti dari dilo. Zdravi Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Petře,
      díky moc za komentář od tebe to potěší 2x, od člověka který je pro mě fakt odborníkem ve svém oboru.

      Vymazat
  2. Dobrý den pane Otec, chystám se dělat dřevostavbu na zemních vrutech a nemám stále vyřešenou izolaci v základovém roštu.Rád bych se zeptal proč jste použil zrovna tipuren? A jěště bych mě dotaz k záklopu z osb desek. Jak řešit pronikání vody přes osb do izolace během výstavby.
    Předem děkuji za odpověď. Ať se Vám daří.
    Staňa Čapatý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, 

      V podstatě odpověď je přesně jak váš dotaz. Řešil jsem tento problém při realizaci a z důvodu možného zatečení jsem právě zvolil drcený polyuretan který je nenasákavý a má výborné izolační vlastnosti.  Samozřejmě se mi stalo, že zaklopený rošt zmokl a díky nenasákavé izolaci rychle vyschnul. Osb desky mírně nabobtnaly, ale nic tragického. 


      S pozdravem 

      Tomáš Otec 

      Vymazat